marți, octombrie 31, 2006

Curat comunitar …

Dis-de-dimineata, pi la orele 9 netrecute fix, cand intarzii eu la serviciu zilnic, treceam prin fata unui liceu - sa nu zic ca e Goga - si ma uitaaam ... a mirare. Venisera nenii sa ia gunoiul scolii si aveau o masina nou nouta, tare frumoasa si europeana. O parcasera chiar in poarta scolii, ca in alta parte nu aveau unde. Strada Bastionului e tot o parcare.
Partea mai draguta a fost doamna profesoara, imagine standard, cu rujul la maxim, parul blond platinat si TAPAT, sprancene creionate si haina de „piele” rosie, parcata langa o masinuta veeerde-praz, pe care dorea sa o introduca in curtea scolii. Doamna profesoara claxona de mama focului – nu din claxon, atentie – la gunoierii incarcati cu ghene, sa mute dr... masina de acolo, ca ea nu poate intra. Si, desi omul ii explica de ce nu putea parca in alta parte, si vorbea frumos cu Doamna Profesoara, `mneaei continua sa „blagosloveasca” nenorocita de masina de gunoi care ocupa toata poarta.
Am uitat sa va spui ca o manuta de elevi contempla scena in timp ce isi savurau tigara.
Concluzia: omul a mutat masina de gunoi, doamna profesoara a patruns in incinta scolii, continuand sa „felicite” inteligenta soferului, elevii au strivit mucurile pe trotuar, omul si-a mutat inapoi masina, a incarcat gunoiul si s-a dus ... sa continue curatenia comunitatii.
Sonia Nitu

2 comentarii:

Anonim spunea...

cel mai destept cedeaza! ... daca s+ar invata din copilarie ce inseamna toleranta am avea cu totii de cistigat ... oricum, copiii au asistat la o lectie perfecta, data pe gratis :) ... of Doamne, nu avem nici o sansa, vor mai trebui 2 generatii sa mai treaca!!!!

Crucea Rosie Sibiu spunea...

Doar doua?!? ... imi plac optimistii :D